“A unique experience in the forest canopy”

Pe 14 iunie 2017, Lonely Planet anunta deschiderea in vara anului 2018, unui punct de observatie la 1 ora distanta de sudul orasului Copenhaga. Un an mai tarziu, cei de la The Culture Trip anunta inca odata deschiderea Camp Adventure Park – incluzand Treetop Experience pentru toamna anului 2018.

Acum o saptamana, adica la final de martie 2019, Camp Adventure Park si-a deschis portile oficial si, astfel, poate fi vizitat de catre localnici, turisti, iubitori de natura si aventurieri.

Ce este acest parc si de ce este special:

Camp Adventure Park este o destintie unica de distractie, explorare si conectare cu natura.

Acesta se compune practic din mai multe pasarele ce trec la diverse inaltimi, printre diferite tipuri de plante si copaci, acestea nefiind afectate de catre oameni, deoarece acestia au contact extrem de mic cu plantele, constructia in sine tinandu-i departe de copaci si plante.

 

Parcul este compus, practic, dintr-o pasarela interactiva la inaltime, ce traverseaza partea veche a padurii. Pasarela inalta ofera diverse tipuri de activitate pentru diferite categorii de varsta. Urmeaza o pasarela joasa ce traverseaza zona tanara a padurii.

Punctul culminant al parcului ramane, totusi, Treetop – punctul de observare.

 


Mai exact, un treetop de 900 metri lungime, urmarind linia cilindrului, in forma de spirala ingustata la mijloc. Pe plan vertical, constructia ajunge la 45 metri inaltime si 145 de metri deasupra nivelului marii. Spirala este amplasata in inima padurii Gisselfeld Klosters Skove (padure protejata – datorita multitudinii de biotopuri naturale, cum ar fi lacuri, rauri, zone umede etc.). Acest mastodont compus din fier si lemn se prezinta sub forma unei rampe continue, usor accesibila, chiar si pentru persoanele cu dizabilitati locomotorii sau imobilizate in fotoliu rulant. In zilele insorite, din cel mai inalt punct al spiralei poti vedea pana la 25 de km departare.

Ingustarea spiralei la mijloc creste stabilitatea punctului de observare si ofera o suprafata mai mare de observare, mai ales in varf, pentru ca are un punct de belvedere peste intreaga padure.

Asa cum am spus si la inceput, intreg conceptul este unic si menit sa protejeze natura, dar in acelasi timp sa ofere oamenilor experiente noi in inima naturii. Proiectul are atat rol educational, cat si de cercetare si a luat premiul ICONIC Award – Visionary Architecture in anul 2017.

Si totusi, ar mai fi de mentionat ca aceste elemente noi ale parcului se alatura deja existentelor trasee de catarare si tiroliana.

Arhitectii si designerii acestui proiect:

Tue Hesselberg Foged, Sinus Lynge, Toni Rubio Soler, Anders Hjortnæs, Yulia Kozlova, Evgeny Markachev, Oscar Elfving, Nicolai Duedahl Hende, Marco Antonio Ravini, Paula Madrid Bergillos, Carlos Suriñach

 

Site oficial: www.campadventure.dk

Sursa foto: www.effekt.dk/